El festival terres Catalunya presenta les novetats de la segona edició a la fira internacional de turisme de Madrid, Fitur

El festival terres Catalunya – INTERNATIONAL ECO & TRAVEL FILM FESTIVAL ha presentat aquest dijous al matí la seva segona edició a la Fira internacional de Turisme de Madrid, FITUR, en el marc de l’estand de Turisme de Catalunya. En aquesta segona edició de 2018, el festival terres Catalunya, que és l’únic especialitzat en cinema turístic i de paisatge que se celebra a Catalunya i a tot l’Estat, mantindrà les 3 competicions, que apleguen films dedicats a Comunicació Turística, Documentals i Films Corporatius.

Entre les principals novetats per aquesta segona edició cal destacar que terres Catalunya ha estat inclòs com a membre candidat del CIFFT (International Committee of Tourism Film Festivals) i que ha incorporat als seus principals espònsors a Airbnb. A més del suport d’aquesta plataforma, terres Catalunya segueix comptant amb el de l’Ajuntament de Tortosa, l’Agència Catalana de Turisme i la Diputació de Tarragona. Empreses com B The Travel Brand, SB Hotels o Sant Josep Vins també han confirmat el seu suport al festival.

A l’acte de presentació hi han assistit l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa, Josep Felip Monclús, representants de l’Agència Catalana de Turisme, Hugo Marcos, secretari general del CIFFT i director d’ART&TUR – International Tourism Film Festival amb el que terres Catalunya ha renovat l’acord de partenariat, i el promotor del festival, Santi Valldepérez.

El festival terres Catalunya – INTERNATIONAL ECO & TRAVEL  FILM FESTIVAL es celebrarà del 2 al 5 de maig a Tortosa. Les projeccions es realitzaran entre la sala petita de l’Auditori Felip Pedrell i el Mercat de Tortosa. L’organització informa que les inscripcions avancen a bon ritme per a les tres competicions i que s’espera superar la bona participació de la passada edició, en la que 98 produccions de 12 països diferents van estar presents a la competició oficial, provinents de 12 països diferents (Estats Units, Mèxic, Brasil, Perú, Taiwan, India, Itàlia, Alemanya, Gran Bretanya, Eslovènia, Portugal i Itàlia) i amb uns 500 espectadors en les diferents sessions de projecció.

A banda de ser un festival dedicat a l’audiovisual turístic, terres també és un espai de reflexió i debat al voltant de la comunicació de l’experiència turística, i en aquest sentit, se celebra en els mateixos dies el congrés terres LAB, que acull conferències, taules rodones, workshops i “estudis de cas” per compartir i analitzar experiències professionals i noves tendències, però també per reflexionar des de l’àmbit acadèmic i del coneixement. L’organització ha avançat que a finals d’aquest mes de gener donarà a conèixer el programa complet de la segona edició del terres LAB.

A més, les exposicions “Catalunya des del Cel” (produïda per l’Agència Catalana de Turisme) i “La otra ruta”, de la fotògrafa espanyola d’origen peruà Morgana Vargas Llosa (cedida per B The Travel Brand), podran visitar-se a Tortosa durant els dies del festival.