El festival terres – International Eco & Travel Film Festival signa un acord amb la e-Platform de la UNESCO

El president de l’Associació UNESCO d’Igualada, Miquel segura, i el director del festival terres Catalunya, Santi Valldepérez van signar el passat dimecres 14 de març un conveni de col·laboració entre el festival i la e-Platform de la UNESCO, un arxiu audiovisual que allotja prop de 600 documentals amb històries de tot el món sobre el desenvolupament. L’acte de signatura del conveni per aquest any 2018 es va celebrar a la Cambra de Comerç de Tortosa amb la presència del Sr. Federico Mayor Zaragoza, qui fou secretari general de la UNESCO entre 1987 i 1999. 

L’Associació UNESCO d’Igualada  és la impulsora i custòdia d’aquest arxiu audiovisual i té també la missió de conceptualitzar, produir, avaluar i difondre projectes audiovisuals que transmetin els ideals, valors i objectius de la UNESCO en totes les seves àrees d’actuació: la cultura, les ciències i la comunicació. En aquest sentit hi encaixa l’esperit del festival terres, que podrà cedir, previ consentiment dels productors, films que participin al certamen per realitzar sessions de projecció d’audiovisuals turístics.

El conveni signat estableix, a més, que el festival s’organitzi amb el suport de la UNESCO International Centre for Audiovisual Creativity, i que un membre de l’Associació formi part del comitè científic de terres LAB, el Congrés sobre Audiovisual, Turisme i Paisatge.

La e-Platform es va crear l’any 2004 i des de llavors ha aconseguit atreure prop de 8.000 usuaris.