Catalunya des del cel

Des del 18 d’abril al 14 de maig de 2018
Museu de Tortosa (recinte exterior)

L’exposició fotogràfica “Catalunya des del cel” reuneix una selecció de 44 imatges de Yann Arthus-Bertrand, amb la peculiar perspectiva que caracteritza el treball d’aquest fotògraf internacional especialitzat a captar imatges aèries. Una mirada diferent realitzada des d’un lloc poc habitual, per un fotògraf que domina una tècnica expressiva original.

Des d’aquest desconcertant angle d’observació que proporciona la visió aèria, Yann Arthus-Bertrand proposa un viatge per la geografia catalana a través d’imatges molt variades d’un territori divers i complementari; des de les altures solitàries dels Pirineus fins als plans inesperats, des de la variada línia de costa, fins als humanitzats paisatges de les pistes d’esquí; i des de la regularitat de l’Eixample barceloní fins a l’espectacularitat dels monuments mil·lenaris o les torres humanes aixecades pels castellers.

Les imatges de Yann Arthus-Bertrand van acompanyades dels textos del socioecòleg Ramon Folch, gran coneixedor de la geografia catalana que interpreta la visió aèria del país. Les fotografies exposades formen part d’un llibre publicat per Lunwerg Editors en quatre idiomes, que recull centenars d’imatges de tots els racons de Catalunya, amb textos de Folch.

Yann Arthus-Bertrand està considerat el millor especialista en fotografia aèria del món. Les seves fotos de la Terra contemplada des del cel mostren paisatges plens de bellesa i de colorit, però també evidencien els problemes que afecten el nostre planeta. El 1991 va fundar Altitude, la primera agència de fotografia aèria del món, que reuneix fotògrafs de molts països. És membre de la “Académie des Beaux-Arts de l’Institut de France”.

Ramon Folch és biòleg, ecòleg i botànic, doctor en biologia i catedràtic de Socioecologia de l’Institut Català de Tecnologia, i professor de Botànica a la Universitat de Barcelona.

Més informació:
http://palaurobert.gencat.cat/ca/exposicions/historic/historicJardi/2014/2014_catalunya_cel/

Perú, la otra ruta

Fotografies de Morgana Vargas Llosa
Des del 26 d’abril fins al 31 de maig de 2018
Biblioteca Marcel·lí Domingo, Tortosa

Cedida per B the travel brand

L’exposició fotogràfica “L’altra ruta” realitzada per Morgana Vargas Llosa, és un viatge a l’interior del Perú i una aproximació als seus protagonistes: un recorregut per aquells llocs que no figuren en els circuits habituals del turisme, però que compten amb l’atractiu i la sorpresa de les coses encara per descobrir.

A les 31 fotografies que comprenen l’exposició figuren paisatges d’una reserva natural a la zona de l’Alt Maig a Moyobamba, boscos i cascades a Chachapoyas, una comunitat en les altures de l’Urubamba a Cusco o les pampes de l’Alt Catacha a Puno.

Aquest projecte fotogràfic té com a denominador comú la recerca de persones dedicades a millorar el seu entorn i a contribuir amb el desenvolupament de la seva comunitat des de l’educació, la vida familiar i la conservació ambiental.