EGIPTE 1909. EL VIATGE DELS AMATLLER A LA TERRA DELS FARAONS

El 4 de febrer de 1909, Antoni Amatller Costa, la seva filla Teresa Amatller Cros, la seva criada Justa Sanz Sanjuan, els seus amics Josep Garí i Caña i María de la Mercedes Garí i Gimeno, van emprendre un gran viatge: Egipte i Sudan.

Les impressions dels viatgers van quedar recollides en un àlbum de fotografies muntat pel mateix Antoni Amatller, una conferència escrita per Teresa Amatller per al Centre Excursionista de Catalunya i acompanyat de les estereoscòpies del seu viatge i un diari de viatge de María de la Mercedes Garí.

Gràcies a això, podem conèixer el recorregut i les impressions d’aquests viatgers de principis de segle XX. Van ser 6 setmanes de “viatge de visions i encants” on no només es van deixar impressionar per la grandesa dels monuments faraònics, sinó també pels costums de la seva gent.

Text integrant de l’exposició “Egipte 1909. El viatge dels Amatller a la Terra dels Faraons”.

Gentilesa de

Reials Col·legis
Carrer de Sant Domènec, 12
Del 3 al 30 de setembre

L’exposició serà visitable en horari d’obertura dels Reials Col·legis. El dia 3 de setembre es podrà visitar a partir de les 18h

Biblioteca de Tortosa
Carrer de la Mercè, 6
De l’1 de setembre a l’1 d’octubre

L’exposició serà visitable en horari d’obertura de la Biblioteca

ANIMALS INVISIBLES

Per les planes del Serengeti i les serralades vietnamites, les glaceres de Nova Zelanda, les aigües atlàntiques o de l’Amazones, i fins i tot per l’interior de tantes metròpolis -les occidentals també-, hi corren històries d’animals que no ha vist gairebé ningú. Alguns són animals mítics. D’altres, un record d’éssers que es van extingir. Però molts encara són vius.

Animals invisibles és una exploració d’aquests referents del món salvatge que continuen estimulant l’imaginari i la realitat de milions de persones arreu del món. Una immersió inèdita -ideada per l’escriptor Gabi Martínez i el naturalista Jordi Serrallonga- en alguns dels misteris que encara resisteixen al planeta. On les pintures de Joana Santamans il.lustren sobre com la fantasia pot ajudar a trobar. Animals invisibles és un projecte sobre les conseqüències de la intrusió humana als territoris verges. Sobre l’art d’amagar-se i viure “lluny”. Una aposta per la bellesa, la memòria, el futur i les possibilitats de creure en el que no es veu”.