terres Catalunya proposa un Sustainable Tourism Day a l’espai natural de MónNatura Delta de l’Ebre

El festival terres Catalunya – INTERNATIONAL ECO & TOURISM FILM tindrà el seu propi dia del turisme sostenible. Així dins les accions paral·leles del festival, el divendres 2 de juny al matí s’han programat diverses activitats a l’espai natural MónNatura Delta de l’Ebre que compten amb el suport de la Fundació Catalunya-la Pedrera. Serà una manera de projectar també el delta de l’Ebre com a destí de turisme sostenible i reforçar la idea que el festival terres Catalunya s’organitzi des d’un territori declarat Reserva de la Biosfera, on la natura té un pes molt important en l’oferta de turisme i oci.

Les activitats consistiran en una visita guiada a l’espai, 41,2 hectàrees de superfície d’alt valor natural on hi havia les antigues salines de la Tancada, recuperades fa uns anys per la Fundació Catalunya-La Pedrera per divulgar els valors ambientals i la màgia del Delta. I tot seguit s’han programat tres xerrades sobre turisme sostenible. Així hi haurà una intervenció de Francisco Días, de l’Institut Politècnic de Leira (Portugal) sobre les marques de destinacions turístiques preferides i la necessitat d’implicar-les a l’hora d’aconseguir una gestió sostenible. Una xerrada de @pinapli, l’instagramer ebrenc Jonathan Rius, sobre la seua trajectòria professional com instagramer amb més de 100.000 followers. I finalment parlarà Belén Carmona de la comunitat de viatgers Minube, on els viatgers decideixen els destins a partir de les experiències que expliquen altres viatgers. La intervenció de Carmona serà sobre la campanya Travel, Enjoy, Respect que Minube ha realitzat per a l’Organització Mundial del Turisme (OMT) amb motiu de l’Any del Turisme Sostenible pel Desenvolupament, del qual Minube és un dels patrocinadors oficials.

Les activitats començaran a les 9:30 i està previst que finalitzin a la 1 del migdia. Són gratuïtes però les places són limitades per això cal inscripció prèvia a través de la web de terres Catalunya.