La sèrie sud-africana ‘The Neverending Tourists’ guanya el Grand Prix del Terres Travel Festival 2023

Tortosa ha acollit l’acte de lliurament dels premis de la 7ª edició del festival de cinema de turisme i viatges, certamen en el qual hi han participat 127 produccions de 26 països

Entre els premiats també destaca la peça audiovisual Slovenia Green, reconeguda com a Millor Pel·lícula de Promoció de la Sostenibilitat – Terres de l’Ebre
Visitar Sud-Àfrica, enamorar-se’n i quedar-s’hi a viure, aquest és l’argument de The Neverending Tourists, la sèrie sud-africana de tres pel·lícules de la productora Eyeforce dirigida per Arthur Neumeier que s’ha endut el Grand Prix del Terres Travel Festival de Tortosa i també el Gold – Tourism Destination. Els guardons s’han entregat aquest vespre durant la gala de cloenda i lliurament de premis de la setena edició del certamen de cinema de turisme i viatges que s’ha celebrat a Tortosa des del 8 de setembre. L’acte, presentat per l’actriu Ivana Miño, ha reunit més de cent cin-quanta professionals del sector de l’audiovisual turísitic d’arreu del món.

Protagonitzada per alemanys, holandesos, britànics i nord-americans, la trama de The Neverending Tourists se situa a la província de Cap Occidental, a Sud-Àfrica: entorns amplis, espais oberts i ciutats entre platges, muntanyes, vinyes i boscos, que contrasten amb les atapeïdes ciutats europees i nord-americanes. És en aquest país on els “neverending tourists” descobreixen no només els paisatges, sinó també el menjar, el beure, la gent, l’aventura i el sol d’una destinació que converteixen en el lloc on viure.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Destinacions sostenibles // L’altre gran premi del certamen se l’ha endut Slovenia Green d’Andro Kajzer, Matej Lavka i Miha F Kalan, reconeguda com a Millor Pel·lícula de Promoció de la Sostenibilitat – Terres de l’Ebre. El documental presenta Eslovènia com una destinació sostenible i amb una natura verge, a través de l’experiència d’un ciclista durant l’Eslovenia Green. Ruta Gourmet, una ruta cicloturista que connecta destinacions amb orientació sostenible, i que transcorre entre vinyes, balnearis i allotjaments rurals. L’Slovenia Green permet, a la vegada, descobrir delícies culinàries en restaurants amb consciència ambiental, inclosos aquells amb estrelles Michelin.

Entre les produccions destacades del palmarès també cal mencionar Jiwa Jagad Jawi, una història que mostra la bellesa i l’experiència vital del pelegrinatge per Java Central i Borobudur (Indonèsia), que ha s’ha endut el Premi Recomencem que atorga el Patronat Turisme Terres de l’Ebre; i la peça audiovisual Au pays de l’abeille noire, que tracta sobre la importància de les abelles i l’impacte de la seva desaparició en els nostres ecosistemes i que s’ha endut el Premi a la Millor producció que fomenta el respecte entre cultures de la mà de la UNESCO ePlatform. The Green Big Week, un treball que posa de relleu la importància de les destinacions ornitològiques de Catalunya en el context del sud d’Europa, ha estat distingit amb el Premi Climent Ferrer a la Millor Producció sobre els Valors de la reserva de la biosfera de la UNESCO, apadrinat pel Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE).


Frame Slovenia Green

Les millors destinacions // En la categoria de comunicació turística el festival ha guardonat Marselha – A Marseille Legend, un retrat íntim i multicultural d’aquesta ciutat francesa que mostra les seves múltiples facetes, que combinen tradició i modernitat  i que ha rebut el premi Gold – Independent Filmmakers. La peça audiovisual Madrid is Chulo és un aparador de la capital espanyola com a ciutat cool i posa èmfasi en la gastronomia, la cultura i els estils de vida. El treball ha estat guardonat amb el premi Gold – Tourism Destination- City. Finalment, Finding Encanto, una sèrie que mostra els atractius de Colòmbia a través de la mirada de sis turistes, ha recollit el premi Gold – Tourism Destination – Country. 


Frame Finding Encanto

Premi a una trajectòria i a un estil cinematogràfic propi // Durant la gala també s’ha reconegut el director, guionista i productor Theo Papadoulakis, que ha rebut el Premi Terres Pioneers, que distingeix la trajectòria professional per dignificar l’audiovisual turístic. Papadoulakis va fundar l’any 2005 Indigo View Productions, la qual s’ha convertit en una de les productores de major èxit a Grècia i des d’on ha dirigit diverses produccions, tan documentals, comercials com vídeos corporatius.

Els seus treballs destaquen per l’estètica cinematogràfica que desprenen i també per la profunda vessant emocional, un estil propi que busca crear sensacions i ser recordat per l’espectador. Així molts dels seus curtmetratges i anuncis s’han viralitzat i han rebut milions de visites. Papadoulakis ha rebut més de 70 premis internacionals com a director de films turístics de promoció de destinacions i hotels i també de documentals i curtmetratges, entre els quals destaquen La Isla (2011) que es va convertir en la sèrie més vista de la televisió grega o els seus curtmetratges Samurai (2005) i Pilala (2004), els quals sumen vint-i-set premis internacionals.

El Terres Travel Festival finalitzarà demà dissabte 16 de setembre amb la projecció pública dels films guardonats i l’actuació musical del grup de rap i trap Shuriikenn i del de pop rock Lady Lux a la Plaça de la Cinta, del nucli antic de Tortosa. El certamen ha reunit 127 pel·lícules, entre documentals, curtmetratges i espots publicitaris de fins a 26 països.