Conferència “Egipte 1909. El viatge dels Amatller a la Terra dels Faraons”. (Espai Sant Domènec de Tortosa)

El 4 de febrer de 1909, Antoni Amatller i la seva filla Teresa van emprendre un viatge de sis setmanes a Egipte i el Sudan, acompanyats del seu amic Josep Garí, la seva filla Mercedes, i de la minyona i persona de confiança de la família Amatller, Justa Sanz Sanjuan.

A principis del segle XX, tot i que encara eren una minoria, eren ja moltes les persones que podien permetre’s realitzar aquest tipus de viatge. La singularitat del viatge dels Amatller radica precisament en la quantitat d’informació que ha arribat fins als nostres dies.

Gran viatger, i aficionat a la fotografia, aquest pròsper industrial xocolater viatjava sovint acompanyat de la seva càmera fotogràfica. La Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic, creada per la seva filla, conserva els dos centenars de negatius que l’empresari va fer durant aquest viatge.

Aquesta exposició és una selecció d’aquestes instantànies que recullen l’experiència dels Amatller, des de la travessia a bord del vapor Malwa, fins a la seva tornada el 17 de març.

Produïda per B the travel brand en col·laboració amb la Fundació d’Art Hispànic Amatller, l’exposició “Egipte 1909. El viatge dels Amatller a la Terra dels Farafons” podrà visitar-se des de les 18h del dia 3 de setembre a la seu de l’Arxiu Històric Comarcal del Baix Ebre, als Reials Col·legis. Romandrà oberta fins al 30 de setembre.

En la conferència intervindran:

. Christina Guldager Christiansen, responsable del Departament Diogital de l’Institut Amatller d’Art Hispànic

. Santiago Alcolea Blanch, director de l’Institut Amatller d’Art Hispànic

. Albert Curto, director de l’Arxiu Històric Comarcal del Baix Ebre

Reserva la teva entrada:

[tc_ticket id=”4359″]

Date

set. 03 2021
Expired!

Time

19:00 - 20:00

Location

Espai Sant Domènec
Tortosa
Category