Som CIFFT!

En el marc de l’Assemblea General celebrada avui a Viena, el CIFFT (Comitè Internacional dels Festivals de Cinema Turístic) ha confirmat terres Travel Festival – Films & Creativity com un dels seus membres. El festival de Tortosa era des del novembre de 2017 membre candidat a formar d’aquesta estructura, que engloba els festivals del món especialitzats en l’audiovisual turístic.

El festival, impulsat des de 2016 per la productora ebrenca Filmsnòmades, és l’únic de l’Estat espanyol en gaudir d’aquesta consideració.

Segons ha informat el CIFFT, en la valoració del nou membre s’ha destacat que “és un festival jove, molt ben organitzat, amb un equip jove que sap el que vol i amb un programa estratègicament estructurat, especialment pel que fa al congrés terres LAB”. Així mateix, s’ha valorat l’extens suport institucional que rep el certamen i la involucració de l’empresariat local i regional.

El CIFFT valora que terres hagi nascut adaptat als desafiaments i les tendències del futur comunicatiu del turisme i subratlla la seva posició estratègica en un dels mercats de referència pel que fa a la producció audiovisual turística i la promoció de destins com és l’Estat espanyol (82 milions de turistes, segon mercat receptor de turistes al món després de França).

Per la seva banda, el director del festival, Santi Valldepérez, celebra l’admissió al circuit CIFFT com una “extraordinària notícia, d’un gran valor, que donarà més impuls al nostre festival i que sens dubte tindrà impacte en el territori”. Valldepérez agraeix el suport de les institucions que donen suport al projecte

-l’Agència Catalana de Turisme, l’Ajuntament de Tortosa, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Baix Ebre-, de les empreses patrocinadores de la darrera edició del certamen -Airbnb, B the travel brand, SB hotels, Merkamotor Tortosa, Agrícola Sant Josep-, del festival ART&TUR – International Tourism Festival (Leiria, Portugal), d’entitats com el Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili o el Laboratori de Patrimoni Cultural de la Universitat de Barcelona (LABPATC-UB) i de personalitats com el Doctor Jordi Tresserras (LABPATC-UB) i la Doctora Núria Gil (URV), director i secretària del congrés terres LAB, respectivament.

Per la seva banda, el director artístic del festival, Jaume Moya es mostra confiat davant l’èxit de convocatòria i d’assistència de la propera edició del certamen i explica que el camí és “acabar convertint el festival terres en la gran festa de primavera del turisme al sud de Catalunya”.

Val a dir que la 30a edició de la gala del Grand Prix CIFFT, celebrada ahir a Viena, ha reconegut “La ruta de l’atzar”, produïda per l’agència Chârles per a l’Agència Catalana de Turisme, com la Millor Pel·lícula Turística de l’any 2018.

Deixa un comentari