Memòries d'una Batalla

Director: Sílvia Alarcón

Producer: Albert Roda Anglés

Producer Company: Televisió Teveon Ebre SL

Agency:

Client: Xarxa Audiovisual Local (XAL)

Country: Spain

Synopsis

Memòries d’una batalla és un reportatge del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre i Canal 21 Ebre. El programa recorda i s’endinsa en la Batalla de l’Ebre, la major operació militar de la Guerra Civil Espanyola que va decidir el final del conflicte.
Aquest episodi bèl·lic va deixar una gran petjada al territori; en especial a la Terra Alta, comarca on van tenir lloc gran part dels episodis bèl·lics. En l’actualitat, alguns dels seus habitants han decidit explicar les vivències dels seus familiars i amics als visitants interessats per la Batalla de l’Ebre. En aquest reportatge coneixem totes aquestes històries des dels espais on es van viure aquests conflictes; allà on milers de combatents van lluitar en els dies més decisius de la guerra civil. Així, a Memòries d’una batalla trepitgem espais com el Poble Vell de Corbera, la Cota 705, les Devees o la Punta del Duc de la mà d’aquests guies, que ens ajuden a fer una radiografia de la batalla.

Objectives

L'objectiu d'aquest documenta és  donar veu a totes aquelles persones que s’esforcen i treballen per recordar tot allò que no es pot oblidar; i que ho fan amb un objectiu comú: que les generacions presents i futures no hagin de viure mai un conflicte com el que va representar la Batalla de l’Ebre.