'Bigas Luna: escenes d’una terra'

Director: Carlos Gómez i Clara Marquiegui

Producer: Lydia Ortega

Producer Company: Canal Reus

Agency: Infocus

Client: La Xarxa +

Country: Spain

Synopsis

'Bigas Luna: escenes d’una terra' és un documental que explora la figura de Bigas Luna, a través d'allò que recorden i expliquen aquells que el van conèixer i, fins i tot, el mateix Bigas. Una mostra del seu vincle amb la terra, del seu amor per Reus i la resta del Camp de Tarragona i del projecte cinematogràfic que va voler desenvolupar en aquest territori, que per a ell era la 'Califòrnia Catalana'. 

 

De fet, tot neix a partir dels tallers de cinema que el mateix Bigas Luna va oferir a la capital del Baix Camp a inicis del segle XXI i que van permetre la formació de persones que, en l'actualitat, són grans professionals d'aquest àmbit. La peça audiovisual també parla de la seva mort i del llegat, cinematogràfic i personal, que ha deixat en el seu entorn i en la societat en general. 

 

El projecte s'idea a partir de la doble exposició de fotografies que la ciutat de Reus li va dedicar a l'autor el 2023, amb motiu del desè aniversari de la seva mort. Una doble mostra que va escenificar el primer homenatge català a l'autor, des que va morir.

Objectives

L'objectiu principal de l'equip amb aquest film ha estat homenatjar el Bigas Luna i donar a conèixer la seva figura i el seu llegat cinematogràfic a un nou públic, més jove, no contemporani al director.

També, hem volgut conèixer el Bigas Luna en la seva faceta més personal, en el seu entorn més íntim, a través de les persones que en formaven part. Tot plegat, posant èmfasi en la seva connexió amb la terra i la natura.