VA PASSAR AQUÍ CATALUNYA

Director: Ferran Cera

Producer: Carles Bonmatí

Producer Company: VISIONA TV

Agency:

Client: Xarxa Audiovisual Local

Country: Spain

Synopsis

VA PASSAR AQUÍ és la guia per a conèixer a fons els indrets  on van succeir esdeveniments històrics, personatges rellevants, fets insòlits i desconeguts de Catalunya. Una forma amena d’apropar la història als seus ciutadans. En aquest capítol,  viatgem fins a l’11 de setembre de 1976 a Sant Boi, quan Catalunya va recuperar la celebració de la Diada després de 38 anys.  Descobrirem el poblat neolític de la Draga, de més de set mil anys d'antiguitat i l’únic d’ambient lacustre de la Península i un dels més antics d’Europa. També descobrim com un lleidatà fill de flequers es va convertir en pioner a tot el món a estudiar i explicar l’origen de la vida a la Terra. Joan Oró va treballar durant molts anys a la NASA i els seus estudis van salvar l’agència espacial de fer el ridícul en més d’una ocasió. Girem la vista fins al febrer de 1939 quan, en una situació desesperada, els diputats de la Segona República espanyola feien a Figueres la seva última sessió. I finalment repassem com la flota anglesa que va combatre a la Guerra del Francès a Tarragona, va perdre cinc vaixells davant del delta de l’Ebre. Aquesta guerra va ser provocada per la pretensió de Napoleó d’instal·lar el seu germà Josep al tron espanyol.


Objectives

VA PASSAR AQUÍ és un programa que ofereix a l’espectador divulgació històrica en format d’entreteniment, format per cinc reportatges de diferent temàtica. L’originalitat del format resideix en la forma i manera d’explicar la història, allunyada de l’estètica generalitzada per altres programes.
Les entrevistes i els recursos visuals s’enriqueixen amb material d’arxiu i hemeroteca, per a il·lustrar amb major claredat la època que parlem.