The last crossing - Point of no return

Director: Raul Gallego Abellan

Producer: Sergi Cámara

Producer Company: -

Agency: -

Client: -

Country: Spain

Synopsis

Are we at a point of no return when it comes to how Europe and the UK are treating illegal migrants, dehumanizing them, and failing to find a solution for a problem that will continue to persist and potentially worsen?

Objectives

Europa té un problema amb l'assimilació, gestió, regularització i integració de refugiats i immigrants. En un moment o hi ha un gran debat, polarització i instrumentalització política sobre la inmigració, sobretot la il.legal, i les
mirades de polítics i mitjans es centren en el mar mediterrani, volia recordar la crítica i pràcticament distòpica situació dels inmigrants il.legals intentant creuar el canal de la mànega. 
Milers de migrants il·legals, incloent-hi famílies amb nens i menors no acompanyats, s'amaguen als boscos prop de Calais i Dunkerque, a França. El Regne Unit s'ha convertit en la seva última esperança per començar una nova vida després de no haver obtingut residència, permís de treball o estatus de refugiat a Europa.

La creuada il·legal del Canal de la Mànega amb contrabandistes és perillosa, i la policia francesa està decidida a aturar el seu viatge. Fins i tot si aconsegueixen creuar la nova i controvertida llei migratòria del Regne Unit, que planteja preocupacions sobre el seu impacte en els drets humans bàsics i en els drets d'asil, hi ha la possibilitat de ser enviats de tornada.

Això planteja la pregunta: Estem arribant a un punt de no retorn en com Europa i el Regne Unit tracten els migrants il·legals, deshumanitzant-los i sense trobar una solució per a un problema que continuarà persistint i potencialment empitjorar?

En aquesta entrega, Punt de No Retorn és testimoni de la vida als campaments de Calais i acompanya als voluntaris i activistes de Utopia 56, una xarxa independent que ofereix assistència i informació les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana i supervisa la conducta policial i el compliment dels protocols bàsics de protecció dels migrants.